Kezdőlap/Hírek/XCOM Enemy Unknown játék

Kosár tartalma:

A kosarad pillanatnyilag üres.

A 2k Games nem riad vissza attól, hogy az oly erős őszi játék felhozatal ellenére is egy ilyen speciálisnak nevezhető játékot útjára bocsájtson október 12-én. Xbox 360 és Playstation 3 konzol platformokra is elérhetővé válik az XCOM Enemy Unknown stratégia játékok kedvelői számára. A Firaxis által készített játék egy körökre osztott stratégia lesz ami a nagy előd az XCOM nyomodokaiba szeretne lépni esetleg túlszárnyalni azt. A játék az egykoron nagysikerű UFO Enemy Unknown-ra épít, így nevezhetjük a szellemi örökösének is a legújabb XCOM-ot. Mindezt figyelembe véve, és az eddig látottak és hallottak alapján egy kellően összetett játékkal lesz dolgunk.

xcom-enemy-uknown-image-01

A történet szerint a bolygónkat érő ufo invázió kellős közepében vagyunk, tizenhat állam szövetkezik egymással és létrehozza az XCOM nevű szervezetet, azzal a céllal, hogy visszaverjék az idegenek támadásait . Folyamatos fejlesztés szükséges ahhoz, hogy tartani tudják a lépést, és fontos lesz a különböző államokkal való diplomácia is, és egymás segítése. Bármelyik államot is nézzük, mind másban erős, van ahonnan pénzt kaphatunk, de olyan is ahol inkább a nyersanyagokat.

xcom-enemy-uknown-image-02

A bázis építős játék részét képezi a kutatás és fejlesztés, az egységek menedzselése, nyersanyag és pénzgyüjtés, de komoly szerepet kap benne a taktikai harc is. Körökre osztott harcrendszert kap a játék, az eredeti részhez hasonlóan, de az Enemy Unknown többi része valós időben zajlik. Feladatunk lesz többek közt az idegen technológiának a felkutatása és azok megszerzése, a játék során a világ más kormányaival is összetűzésbe keveredhetünk. Csapatokat toborozhatunk, legyárthatjuk felszereléseiket, de akár vadászrepülőket is küldhetűnk az idegen létformák repülő egységeinek likvidálására is. A küldetések változatossága miatt, magunknak kell összeállítani a megfelelő csapatot a sikeresség érdekében.

xcom-enemy-uknown-image-03

Az egységeinket fejleszthetjük kedvünk szerint, a frissen toborzott egységek zöldfülü kezdők, de a bevetések során tapasztalati pontot szereznek és szinteket lépnek, új perkeket adhatunk nekik, fejleszthetjük őket több irányban is. Az egységeket  nincs lehetőség újraéleszteni. Az XCOM Enemy Unknown a grafika terén sem szégyenkezhet majd, teljesen megújúl az elődhöz képest. Mindezek után elmondható, hogy egy nagyszerű stratégiát kapunk majd kézhez, egy megfelelően összetett játékot amiből manapság egyre kevesebb van már. A játékból korábban jelent meg bemutató, az idei E3 konferencia eseményén közzétett előzetest láthatjuk: